woonzorgcomplex Wilgenhoven | Stolwaard

  • Voorlopig Ontwerp V080317 1_100
  • Wilgenhoven Stolwaard Profiel A
  • Wilgenhoven Stolwaard Profiel B
  • Wilgenhoven Stolwaard voorplein
  • Wilgenhoven Stolwaard voortuin

 

In Stolwaard wordt het verzorgingcentrum vervangen door een nieuw woonzorgcomplex, de Wilgenhoven. Het complex huisvest een verzorgingscentrum, woningen en een Grand Café.

Aan de voorzijde ligt het openbare Plein en aan de achterzijde is de Tuin toegankelijk voor bewoners en bezoekers.
• het Plein: achter een blokhaag ligt een royaal beplantingsvak met enkele bomen. De entree van het verzorgingscentrum bestaat uit een plein met ruimte voor halen & brengen en om buiten te zitten en elkaar te ontmoeten. Een blokhaag omarmt het Grand Café en vormt een groene overgang van privé naar openbaar.
• de Tuin: een grote waterpartij is een verwijzing naar de waterrijke omgeving van Stolwijk en dient als waterberging bij grote regenval. De tuin wordt ontsloten door een klinkerpad langs een natuurvriendelijke oever met - voor de omgeving zo karakteristieke - knotwilgen. In de oksel van de gebouwen bevind zich, onder de bomen, een ruim terras door een betonnen (zit)rand gescheiden van het water.

 

opdrachtgever: Burgland Projectontwikkeling