Tuin verpleeghuis Aernswaert | Hank

  • Aernswaert_a_concept
  • Aernswaert_b_Voorlopig Ontwerp
  • Aernswaert_c_lengteprofiel
  • Aernswaert_d_dwarsprofiel
  • Aernswaert_e_ommetje
  • Aernswaert_f_kleur
  • Aernswaert_g_herfst

"Geur & Kleur" voor bewoners Aernswaert

Aan de Julianastraat te Hank is een kleinschalig verpleeghuis gerealiseerd voor mensen met dementie. In de besloten tuin is een pad aangelegd om een bomenweide heen, zodat bewoners zelfstandig en veilig een ‘ommetje’ kunnen maken en op een bankje tot rust kunnen komen. Het grote terras is een ontmoetingsplek, waar men met anderen kan samenkomen. Voor elke slaapkamer heeft men een privé-terras. De gehele tuin wordt omgeven door een blokhaag van gewone beuk en biedt daarmee op een vriendelijke manier haar bewoners bescherming.

Met de keuze van de beplanting is rekening gehouden met de gebruikers: “kleuren en geuren” spelen een belangrijke rol. Rijk bloeiende bomen en heesters, zoals magnolia, stadspeer, sering, lavendel en rozen prikkelen in de verschillende seizoenen de zintuigen.

 

opdrachtgever: Woonlinie