Rouwcentrum van Vuure | Hilversum

  • Rouwcentrum_vanVuure VO
  • Rouwcentrum_vanVuure
  • Rouwcentrum_vanVuure1

 

Aan het Melkpad staat een vrijstaande, waardevolle villa welke door begrafenisondernemer van Vuure is aangekocht. Een totaal ontwerp voor de oorspronkelijk afzonderlijke kavels zorgt ervoor dat de buitenruimte één geheel vormt en tevens voldoende parkeergelegenheid biedt voor bezoekers.

De brede hoofdentree loopt geleidelijk op van straatniveau tot aan de beide panden. Om het aanwezige hoogteverschil tussen de villa’s op te vangen liggen er een aantal traptreden onder de luifel en een keermuur tussen de panden. De voortuin van de villa is aan de hoofdentree zijde opgehoogd, waardoor de tuin op één niveau ligt. Achter de villa zijn de bestaande bomen opgenomen in een beplantingsvak. Dit vak is net als de voortuinen en de beplantingsvakken tussen beide villa’s in gevuld met diverse bodembedekkers. Enkele sierheesters, groepen herfstbloeiers en voorjaarsbollen zorgen voor variatie door de seizoenen heen. Het parkeren vindt voornamelijk plaats achter de aula in parkeerkamers omgeven door blokhagen.

 

opdrachtgever: van Vuure