Buitenruimte kantoor Rabobank | Almkerk

  • Rabobank_plankaart
  • Rabobank_profiel
  • Rabobank_ingang
  • Rabobank_fietsenstalling
  • Rabobank_parkeren en Alm
  • Rabobank_parkeren
  • Rabobank_boomrooster
  • Rabobank_terras
  • Rabobank_waterparij

 

Ten westen van Almkerk, gelegen tussen de provinciale weg en het riviertje de Alm, wordt een kantoor van de Rabobank gerealiseerd. Al vroeg in het proces is Loes Lijmbach, bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur bij het project betrokken. Mieke Ruisch maakte deel uit van het ontwerpteam.

Samen met o.a. architect en opdrachtgever wordt onderzocht wat de beste positie is voor het gebouw op het kavel. Door het kantoor in de uiterste westhoek te plaatsen wordt het gebouw een ‘landmark’ op de overgang van dorp naar weids buitengebied. De fraaie vijverpartij weerspiegelt het gebouw vanaf de openbare weg. Het vlonder terras aan het water biedt gebruikers van het gebouw een aangename lunchplek. Een verdiept parkeerplein is zo ingericht dat het buiten kantooruren oogt als een plein terwijl het lijnenpatroon in de verharding tijdens kantooruren de parkeervakken subtiel  aanduidt.
De dijklichamen met inheemse beplanting om het ‘plein’ zorgen voor een inkadering en een geleidelijke overgang naar de natuurvriendelijke oever van de Alm.

 

opdrachtgever: Rabobank Altena
team: Loes Lijmbach (landschapsarchitect/projectleider), Lilian van Oosterhoudt en Mieke Ruisch