Binnentuin de Vlinder | Zaltbommel

  • Vlinder_a_plankaart
  • Vlinder_b_Impressie_Vogelvlucht
  • Vlinder_c_impressie_maaiveld
  • Vlinder_d_overzichtsfoto
  • Vlinder_e_maaiveld
  • Vlinder_f_maaiveld2

 

In de nieuwbouwwijk Waluwe II te Zaltbommel wordt een appartementencomplex en een serie patiowoningen gebouwd. Tussen de bebouwing ontstaat een ruimte. Deze is opgedeeld in een parkeergedeelte en een binnentuin.

Het ‘tapijt’ van de binnentuin wordt vormgegeven door een groot grasvlak dat enigszins verhoogd en onder een helling ligt. Een ‘groene wand’ van Papierberken vormt een fraai decor vanuit de appartementen. Tevens filteren de berken het zicht op de parkeerplaats en creëren ze een besloten ruimte.
Door het ‘afsnijden’ van het grasvlak ontstaat er een verblijfsruimte/ontmoetingsplek voor bewoners. In uitsparingen in de verharding voor de muur van de parkeergarage staan Winterkersen in bodembedekkende beplanting.

 

opdrachtgever: Woonlinie